×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار تصادفی

امروز : یکشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۰
معایب ,مزایا  استفاده از زینک اکسید

احتمالا نام «زینک اکسید» را روی محصولات مختلفی مانند ضدآفتاب‌ها و لوسیون‌ها یا حتی محصولات آرایشی دیده‌اید، اما آیا واقعا می‌دانید که زینک اکسید چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟
عصر کرمانشاه  به گزارش بهداشت نیوز، دسترسی به این ماده هم به‌صورت طبیعی امکان‌پذیر است و هم از طریق فرایندهای شیمیایی و آزمایشگاهی. این ماده بیشتر از هر محصول دیگری، در محصولات ضدآفتاب کاربرد دارد و توسط FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) هم تایید شده است.
در این مطلب نظر متخصصان پوست‌ومو درباره رایج‌ترین و مهم‌ترین مسائل مرتبط با زینک اکسید و مزایا و معایب استفاده از زینک اکسید را می‌خوانید.
ویژگی مثبت: زینک اکسید از پوست در برابر پرتوهای UVA و UVB محافظت می‌کند
در کمال تعجب، ‌همه ترکیبات ضدآفتاب به‌طور همزمان از پوست در برابر پرتوهای UVA و UVB محافظت نمی‌کنند، اما زینک اکسید این کار مهم را انجام می‌دهد. درواقع زینک اکسید نوعی ترکیب ضدآفتاب با طیف وسیع و مقاوم در برابر نور است که یکی از وسیع‌ترین پوشش‌های محافظتی را در برابر پرتوهای UVA و UVB به‌وجود می‌آورد.
ویژگ منفی: زینک اکسید پوست را سفید می‌کند
زینک اکسید پس از پخش شدن روی پوست به رنگ سفید درمی‌آید و درنتیجه حالتی رنگ‌پریده و روح‌مانند به چهره شما می‌دهد. همین ویژگی، استفاده از زینک اکسید را برای افراد تیره‌پوست و سبزه دشوار می‌کند. ضدآفتاب‌های رنگی (tinted) حاوی زینک اکسید می‌توانند این مشکل را جبران کنند.
ویژگی مثبت: زینک اکسید فورا عمل می‌کند
احتمالا شنیده‌اید که پس از به‌کارگیری ضدآفتاب‌ها باید حداقل ۲۰ دقیقه منتظر بمانید و سپس از خانه خارج شوید. درحالی که رعایت این قاعده برای بعضی از ضدآفتاب‌ها ضرورت دارد، ‌اما با استفاده از ضدآفتاب‌های حاوی زینک اکسید دیگر مجبور نیستید که ۲۰ دقیقه برای خروج از خانه منتظر بمانید، زیرا این ماده در گروه مسدودکننده‌های فیزیکی قرار می‌گیرد.
ویژگی منفی: زینک اکسید در موارد نادر باعث واکنش آلرژیک می‌شود
درحالی که زینک اکسید در گروه ترکیبات غیرحساسیت‌زا و غیرجوش‌زا قرار می‌گیرد، اما در موارد نادر می‌تواند باعث برانگیختگی واکنش‌های آلرژیک خفیف شود.

 بیشتربخوانید :

درد عضلانی ناشی از ورزش/

پا ها در مورد کبد چرب و اختلالت آن چه می گویند

نشانه اولیه سکته قلبی/یک ماه قبل از یک حمله قلبی، بدن شما ۸ سیگنال اخطار خواهد داد

ویژگی مثبت: زینک اکسید برای همه انواع پوستی مناسب است
با توجه به این‌که از زینک اکسید به‌عنوان نوعی محافظ پوست استفاده می‌شود، بسیار به‌ندرت پیش می‌آید که استفاده از زینک اکسید با تحریکات پوستی همراه باشد. به همین دلیل هم می‌توان از محصولات حاوی زینک اکسید برای همه انواع پوستی استفاده کرد، ‌حتی برای پوست‌های بسیار حساس. از آنجایی که زینک اکسید در گروه ترکیبات غیرجوش‌زا قرار می‌گیرد، ‌استفاده از آن با شکل‌گیری جوش‌ و آکنه نیز همراه نخواهد بود.
زینک اکسید برای چه کسانی بهتر است؟
همه انسان‌ها در گروه‌های سنی مختلف می‌توانند از ضدآفتاب‌های فیزیکی حاوی زینک اکسید استفاده کنند. با این‌حال، افراد دارای پوست حساس، مبتلایان به روزاسه و افراد مبتلا به آکنه بیشتر از دیگران از خاصیت‌های ضدالتهابی زینک اکسید بهره‌مند می‌شوند.
استفاده از زینک اکسید برای افراد مبتلا به تغییرات رنگدانه‌ای پوست (مانند ملاسما) هم مزیت‌های خاصی دارد، زیرا زینک اکسید نه‌تنها از پوست در برابر نورهای دارای پرتو UV محافظت می‌کند، بلکه در برابر نورهای مرئی و مادون قرمز هم مقاوم است.
منبع: salamat

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.