عصر نیوز کرمانشاه: وبینار رویداد ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق نخود دیم با محوریت استان کرمانشاه با حضور رئیس ،معاون تولیدات گیاهی و مدیران سازمان ،دکتر حق پرست و مهندس جهانگیری و…در سالن اداری سازمان در حال برگزاری است.
در این وبینار تجربیات مفید زراعت نخود دیم توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، کشاورز نمونه نخودکار استان و محققین مروج ارشد ملی مهندس جهانگیری و دکتر حق پرست ارائه خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در این وبینار آموزشی با اشاره به پتانسیل های استان کرمانشاه در کشت نخود دیم گفت ؛ ۴۲ درصد نخود دیم کشور در استان کرمانشاه تولید می شود.
مهندس حاتمی افزود ؛ نخود در برنامه ۳ ساله توسعه سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در این راستا تولید استان ۱۵۰ هزار تن می باشد.
وی سپس با آسیب شناسی کشت نخود دیم در استان گفت ؛ قیمت خرید نخود طی سنوات گذشته یک مشکل جدی برای گسترش کشت این محصول بود و با برنامه ریزی های صورت گرفته موفق شدیم قیمت نخود را به نفع کشاورزان نخود کار متعادل نمائیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس به سطح زیر کشت نخود پاییزه استان اشاره کرد گفت ؛ بیش از ۴۱ هزار هکتار نخود در سطح استان کرمانشاه کشت می شود که حدود ۲۹ هزار هکتار آن را کشت پاییزه و ۱۲ هزار هکتار آن را کشت انتظاری تشکیل می دهد.
وی افزود ؛ در نظر داریم طی یک برنامه ۳ ساله سطح زیر کشت نخود را به ۶۰ هزار هکتار برسانیم.
حاتمی در ادامه با تشکر از معاونت تولید گیاهی ،ترویج و مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمانشاه جهت ترویج کشت نخود پاییزه گفت ؛ در شهرستان روانسر با تلاش های صورت گرفته کشاورز نمونه استان موفق شده بیش از ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم نخود دیم برداشت نماید.
وی کشاورزی قراردادی را جهت گسترش کشت محصولات کشاورزی راهگشا دانست و گفت ؛ کشت قرار دادی می تواند ضامن درآمدزایی مطمئن کشاورزان باشد.
وی در ادامه از زحمات دکتر حق پرست جهت توسعه کشاورزی حفاظتی نیز تشکر بعمل آورد و گفت ؛ با توجه به اهمیت حفظ آب و خاک کشاورزی حفاظتی را با جدیت در سطح استان پیگیری و حمایت خواهیم کرد.
وی تقویت صنایع تبدیلی با رویکرد صادرات محور را از دیگر برنامه های سازمان جهت توسعه کشاورزی کرمانشاه بحساب آورد و گفت ؛ بستر های لازم جهت تجهیز مزارع کشت نخود به مکانیزاسیون مورد نیاز نیز تدارک دیده شده است.
وی برنامه کشت نخود بهاره سازمان را ۱۲۱ هزارتن بر آورد کرد و گفت ؛ پیش بینی می کنیم متوسط عملکرد این اراضی ۷۰۰ کیلو گرم باشد.
وی معافیت از تعهد ارزی ،معرفی ارقام اصلاح شده نخود لپه ،معرفی ارقام نخود های اصلاح شده ،متعادل سازی قیمت نخود و…را از دیگر برنامه های سازمان جهت گسترش کشت نخود به حساب آورد.
گفتنی است استانهای کرمانشاه ،لرستان و سنندج از جمله استانهای مطرح کشور در بحث نخود دیم به حساب می آیند.
در ادامه این وبینار دکتر خوشرو از موسسه تحقیقات دیم کشور به ارائه مطالب خود در خصوص اهمیت کشت نخود پرداخت.
بخش دیگر این وبینار به ارائه تجارب ناصر پرتوی کشاورز نمونه نخود کار استان کرمانشاه و دکتر حق پرست از محققین مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمانشاه اختصاص یافت.
مهندس حاتمی :کشت قرار دادی می تواند ضامن درآمدزایی مطمئن کشاورزان باشد.
عصر نیوز کرمانشاه: وبینار رویداد ملی ترویج نوآوری و تجارب موفق نخود دیم با محوریت استان کرمانشاه با حضور رئیس ،معاون تولیدات گیاهی و مدیران سازمان ،دکتر حق پرست و مهندس جهانگیری و…در سالن اداری سازمان در حال برگزاری است. در این وبینار تجربیات مفید زراعت نخود دیم توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، […]
لینک کوتاه : https://asrekermanshah.ir/?p=15775
- ارسال توسط : پرویز احمدی
- بدون دیدگاه