جاسوس انگلیسی، مردی برای تمام فصول!/اعدام علیرضا اکبری جاسوس انگلیسی و اظهار نظر روز نامه های مختلف
اعدام علیرضا اکبری مورد توجه بییشتر روزنامهها قرار گرفته است، روزنامه آرمان ملی نوشته است:
اکبری در سال ۸۸ با کمک رابط و به توصیه افسر اطلاعاتی انگلیسی، برای چند سال از کشور خارج شد. اکبری در ابتدا تمایلی برای خروج کامل از کشور نداشته، اما در ملاقاتهایی که رابط با افسر اطلاعاتی دشمن در دوبی هماهنگ میکند، افسر سرویس وی را قانع میکند که باید از کشور خارج شود. مقرر میشود طبق سناریو MI۶ مبنی بر سکته ساختگی، خانواده وی نیز از کشور خارج شوند. همچنین به او گفته شد تا زمانیکه از بیمارستان مرخص میشود، درخواست کند به یک مرکز درمانی موسوم به «کور» منتقل شده و تا دستور ندادهاند، آنجا بماند. این نقشه برای چند هدف طراحی شده بود، اول عادیسازی خروج وی و خانوادهاش از ایران، قانع کردن خانواده اکبری برای حضور در اتریش و اقامت آنها در اروپا و دوم برای توجیه اقامت اکبری در اروپا برای انجام کارهای درمانی و اینکه وی در پاسخ به سوالها در مورد علت ماندن در اتریش بیماری و عدم امکان پرواز را عنوان کند.
روزنامه شرق برای نشان دادن زاویه سیاسی اکبری به صحنه آمده و نوشته است:
به هر حال نمیتوان در این بزنگاه خاص سیاسی از ماجرای رونمایی از یک چهره متهم به جاسوسی ولی نزدیک به دبیر شورایعالی امنیت ملی با چنین سروصدایی به سادگی عبور کرد اما مسئله مهم آنجاست که این فرد به عنوان یک چهره سیاسی و تأثیرگذار از سالیان دور، معرفی شده است. از او به عنوان مسئول سازمان نظامی اجرای «قطعنامه ۵۹۸» در زمان پذیرش آن نام برده شده است که در دورهای معاون وزارت دفاع بود. بر اساس برخی گزارشها، اکبری در سال ۱۳۸۱ بازنشسته شده است هرچند گزارشهایی نشان میدهد روابط خود با برخی از مسئولان را حفظ کرده بود.
روزنامه کیهان به تشریح سیاستهای خبیثانه انگلیس پس از اعدام اکبری پرداخته و مینویسد:
در شرایطی که انگلیس همواره به جاسوسان خود درباره عدم اعمال مجازات در صورت دستگیری اطمینان میدهد، اعدام علیرضا اکبری عنصر جاسوسی انگلیس بهعنوان اولین پرونده جاسوسی منجر به اعدام برای این کشور پیام واضحی برای سایر عوامل وابسته به انگلیسیها مخابره میکند. اکبری اولین جاسوس انگلوساکسونها در ایران بود که اعدام شد. همین امر انگلیسیها را پریشان کرده چون تبعات این شکست، برای لندن بسیار بزرگ است.
در ادامه گزارش کیهان آمده است:
حال ایران با دستگیری و اعدام این جاسوس بزرگ، توان بالای اطلاعاتی خود را به رخ روباه پیر کشیده است. حکم اعدام او نیز نشاندهنده عزم راسخ ایران برای ورق زدن سریع تحولات جدید است. گویا قرار است نبرد اطلاعاتی ایران با غرب با قدرتنمایی و برتری عیان ایران ادامه یابد. موضوعی که ترس روباه پیر را با مظلومنماییهای خاص خودش در بیبیسی نشان میدهد. فاتح و شکننده رمزهای غیر قابل نفوذ «انیگما» در جنگ دوم جهانی، حالا اسیر رمز شکنهای اطلاعاتی
روزنامه جامجم نیز به دلایل عصبانیت انگلیس از اعدام اکبری پرداخته و در گزارشی مینویسد:
اولا وحشیانه توصیف کردن اعدام اکبری توسط کارفرمای این ابر مهره جاسوسی در حالی است که بر اساس اعلام وزارت اطلاعات، این فرد اطلاعات طبقهبندی شده و حساس کشور را در حوزههای امنیتی، هستهای، اقتصادی، سیاست خارجی و … بهصورت کاملا آگاهانه در اختیار سرویس جاسوسی دشمن قرار داده بود.
نکته دوم این است که او مهمترین عامل جاسوسی سرویس اطلاعاتی انگلیس در مراکز حساس و راهبردی کشور بوده که در حال حاضر در یکی از مهمترین مقاطع تعامل تهران ــ لندن حذف شده و این یک برندسوزی برای طرف انگلیسی است که پیامهای منفی بدی برای این کشور خواهد داشت.
نکته سوم که حسابی انگلیسیها را عصبی کرده، شجاعت ایران در اعدام یک جاسوس شناسنامهدار منتسب به کشور ملکه است. درواقع مجازات علیرضا اکبری، اولین پرونده در حوزه جاسوسی برای انگلیس بوده که به اعدام منجر شده است و این برای آنها قابل تحمل نیست. بهویژه اگر بدانید وقتی این ابرجاسوس از برخی ارتباطات خود ابراز نگرانی میکرده، انگلیسیها اینطور به او دلداری میدادند که نگران نباشد، چون در ایران کسی قدرت ندارد که به نیروهای انگلیس نزدیک شود. به هرحال صبح شنبه ۲۴دی قوه قضاییه بالاخره خبر داد حکم علیرضا اکبری که دارای تابعیت ایرانی ــ انگلیسی بوده و به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ یک میلیون و۸۰۵ هزار یورو، ۲۶۵هزار پوند انگلیس و ۵۰هزار دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شده است.