• امروز : دوشنبه, ۲۲ بهمن , ۱۴۰۳
کل اخبار 4663اخبار امروز : 0
2

نرخ تخصیصی برای ارز ۱۴۰۲ و میزان سهمیه حجاج مشخص شد./۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج ایران

  • کد خبر : 21981
نرخ تخصیصی برای ارز ۱۴۰۲ و میزان سهمیه حجاج مشخص شد./۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج ایران

عصر نیوز  رییس سازمان حج و زیارت با تشریح جزییات تفاهم‌نامه حج ایران و عربستان، اعلام کرد: نرخ تخصیصی برای ارز حج ۱۴۰۲ از سوی دولت، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و سهمیه حج ایران ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شد. دکتر سیدصادق حسینی به دنبال توافق ایران و عربستان درباره حج ۱۴۰۲ در […]

عصر نیوز  رییس سازمان حج و زیارت با تشریح جزییات تفاهم‌نامه حج ایران و عربستان، اعلام کرد: نرخ تخصیصی برای ارز حج ۱۴۰۲ از سوی دولت، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و سهمیه حج ایران ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شد.

دکتر سیدصادق حسینی به دنبال توافق ایران و عربستان درباره حج ۱۴۰۲ در نشست خبری که دوشنبه ۲۷ دی‌ماه در سازمان حج و زیارت برگزار شد به تشریح آخرین جزییات حج پرداخت و با یادآوری این که سفر اخیرشان به دعوت وزارت حج و عمره عربستان با هدف بازدید از اکسپوی حج ۲۰۲۳ و امضای تفاهم‌نامه حج انجام شده است، افزود: نمایشگاه اکسپوی حج ۲۰۲۳ به خوبی برگزار شد و ۷۰۰ شرکت عربستانی تمام خدمتی را که به زائران در حج و عمره می‌توانستند ارایه دهند، معرفی کردند. فرق حج ۱۴۰۲ با گذشته در این است که در گذشته یک شرکت مشخص را در مقابل ایران قرار می‌دادند و تمام خدمات را الزاما باید از آن شرکت می‌گرفتیم، اما اکنون تمام شرکت‌های سعودی خدمات خود را در اکسپو عرضه کرده بودند و کشورها حق انتخاب داشتند که حداکثر صرفه‌جویی و کاهش قیمت را می‌توان داشت.

او با اشاره به سهمیه حج ایران در سال ۱۴۰۲ گفت: ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج ایران تعیین شده است که البته ما از وزارت حج عربستان درخواست داشتیم سهمیه حج ایران را با توجه به رشد جمعیت افزایش دهند. به طور طبیعی باید این سهمیه دو تا سه هزار نفر اضافه می‌شد که آن‌ها اعلام کردند درخواست افزایش سهمیه را به یک سال بعد موکول کرده‌اند و از هیچ کشوری درخواست افزایش حج را نپذیرفته‌اند.

دکترحسینی اظهار کرد: قیمت نهایی هنوز استخراج نشده است. کمیته نرخ‌گذاری تشکیل شده تا آخرین نرخ‌ها را استخراج کند و در روزهای آینده قیمت نهایی حج اعلام خواهد شد.

البته قیمت گروه‌ها واحد نیست، ما در حج امسال پنج گروه داریم که هزینه‌های هر یک متفاوت است.

رییس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوال درباره نرخ ارز تخصیصی برای تبدیل هزینه‌های حج گفت: نرخ ارز براساس مصوب هیأت دولت ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص داده شده است که هزینه ارزی حج بر این اساس محاسبه می‌شود. نرخ ارز تخصیصی به حج نزدیک به ۱۵ درصد زیر قیمت بازار است که از دولت به همین خاطر تشکر می‌کنیم.

دکتر حسینی درباره هزینه ارزی حج که پیش‌تر حدود چهارهزار دلار اعلام شده بود، اظهار کرد: ۵۰ تا ۵۵ درصد هزینه حج هر زائر به اسکان مربوط است و چون این هزینه هنوز دقیق و کامل تعیین نشده است. مذاکرات شفاهی با هتل‌ها انجام شده است و هتل‌های زیادی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و بعد از مذاکره و اجاره هتل‌ها هزینه دقیق حج را می‌توان اعلام کرد.

او درباره محدودیت‌های حج، اظهار کرد: محدودیت‌های سنی برداشته شده و درباره محدودیت واکسن که روزهای گذشته خبر آن اعلام شد، عربستان هنوز به ایران در این‌باره اعلامی نداشته است.

دکتر حسینی همچنین گفت: از ۸۷ هزار نفر سهمیه حج ایران، ۳۷ هزار نفر در اولویت هستند که شامل افرادی می‌شود که سال ۹۹ هزینه حج را پرداخت کرده و به خاطر کرونا از این سفر باز مانده‌اند. درباره الزام سفر این دسته افراد، ما از آن‌ها خواهش می‌کنیم امسال مشرف شوند،‌ اما اگر عذری داشتند هزینه و اولویت آن‌ها محفوظ است.

او اضافه کرد: اولویت دوم، سپرده‌گذاران سال ۸۵ هستند که اگر آن‌ها هم برای ثبت‌نام در کاروان مراجعه نکردند، سپرده‌گذاران سال ۸۶ فرا می‌خوانیم که شامل اولویت‌های فروردین سال ۸۶ می‌شود و اگر آن‌ها هم مراجعه نکنند، سراغ اولویت‌های دیگر می‌رویم.

دکتر حسینی درباره پرداخت هزینه مابه‌التفاوت افرادی که سال ۹۹ هزینه ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: امسال هنوز نمی‌دانیم عربستان بابت خدمات چقدر هزینه دریافت می‌کند، اگر آن هزینه افزایش نیابد، این افراد با همان هزینه قبلی اعزام می‌شوند، اما اگر هزینه خدمات در عربستان افزایش پیدا کند، مابه‌التفاوت آن را از زائران می‌گیریم.
درباره کاهش مدت سفر حج بیان کرد: کاهش این مدت تابع مولفه پرواز است که به دلیل تحریم‌ها ناچاریم از ظرفیت داخلی و هواپیمای خودمان استفاده کنیم که زمان سفر حج را طولانی می‌کند، اما اگر هواپیمای بزرگ در اختیار داشته باشیم مدت سفر حج به کمتر از ۳۰ روز کاهش می‌یابد. اگر سازمان هواپیمایی بتواند هواپیماهای کشورهای دیگر را اجاره کند و غربی‌ها هم اذیت نکنند، مدت زمان سفر حج را کاهش می‌دهیم.
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه به مذاکره درباره دیه شهدای منا اشاره کرد و گفت: آن‌ها معتقدند منا حادثه طبیعی بوده و آن‌ها به هیچ کشوری دیه نداده‌اند، ولی ما درخواستمان را کتبی و شفاهی مطرح کردیم.
او ادامه داد: استفاده از فرودگاه سوم نیز در مذاکرات با عربستان مطرح شده است. ایران قبلاً فقط از دو فرودگاه استفاده می‌کرد و فرودگاه طایف  پیشنهاد شد که نظر مثبتشان (عربستان) را اعلام کردند

لینک کوتاه : https://asrekermanshah.ir/?p=21981

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.