عصر کرمانشاه :بر اثر رژیم غذایی و همچنین سبک زندگی افراد، ممکن است تغییراتی در وضعیت سلامتی آنها ایجاد شود. این تغییرات ممکن است کوچک باشند و در ابتدا به نظر ناچیز برسند؛ اما در صورت ادامه دار شدن و یا بیشتر شدن میزان همین تغییرات کوچک، سلامتی افراد به خطر میافتد. برای مثال وجود برخی مواد معدنی در خون، همچون سدیم و پتاسیم، باید به ظاهر کم اهمیت برسد؛ اما تغییر غلظت این مواد میتواند سبب بروز اختلالات سلامتی بسیار مهمی شود؛ به طوری که بر روی سلامت بسیاری از ارگانها تاثیر گذاشته و حتی خطر مرگ برای فرد به وجود آورد. برای مثال افزایش سدیم در بدن و عدم توانایی کلیه در متعادل کردن آن، میتواند سبب افزایش فشار خون و در نتیجه ایجاد فشار به قلب و ایجاد ناراحتیهای دیگر شود.
کمبود پتاسیم در بدن میتواند با علائم و نشانههایی همراه باشد که میتوان به ضعف ماهیچهای، تکرر ادرار، خستگی، احساس نفخ در شکم، یبوست، مورمور شدن بدن، فشار خون بالا، مشکلات تنفسی، ضربان قلب نامنظم و فلج عضلانی اشاره کرد.
مصرف پتاسیم فشارخون را پایین میآورد و مانع سکتههای قلبی، مغزی و همچنین مرگهای ناگهانی میشود. تأثیر آن بیشتر بر روی خانمهای مسن است؛ وظیفه پتاسیم در بدن انسان برقرار کردن تعادل آب در بین سلولهاست و باعث تحرک بدن میشود.
این عنصر به انقباض ماهیچهها، چگونگی پاسخ دادن اعصاب بدن به تحریکات عصبی و کارکرد موثر بافتهای سلولی کمک میکند. با توجه به مزایای این عنصر به تمام افراد بهخصوص خانمهای مسن و افرادی که در سن یائسگی هستند توصیه میشود از غذاهای دارای پتاسیم استفاده کنند.
خوراکیهایی مانند سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، برگ چغندر، حبوبات، ماست، آلو، آب هویج، دانه سویا، موز، شیر، آب پرتغال، کدو حلوایی زمستانی، شیره قند و ماهی منابع غنی از پتاسیم به شمار میروند.