عصر کرمانشاه سه اتاق کرمانشاه، کرمان و تهران اقدام به تدوین برنامه چهارساله کردهاند. این مساله آنجایی قابلتوجه میشود که اهمیت برنامهریزی میانمدت و طولاتی مدت در کنار برنامههای یکساله را بدانیم.
کیوان کاشفی، رئیس اتاق کرمانشاه در همینباره توضیح میدهد: بهعنوان فردی که تجربه دو دههای در اداره یک نهاد جمعی، آنهم نهاد جمعی صاحبان کسبوکار را دارم به چند نتیجه رسیدهام؛ اول آنکه اتاق امکان موفقیت و کسب دستاورد با نقش اپوزیسیونی دولت را ندارد. ما نمیتوانیم در نقد دولتها گشادهدست باشیم چون هرگونه مذاکره و تغییری در مسائل فعالان اقتصادی را میتواند قفل کند. دوم آنکه با توجه به تنوع کسبوکارهای استان ما نمیتوانیم همه گروهها و فعالان کسبوکار را به یکباره جذب کنیم و انتظارات متعدد و متنوع همه آنها را پیگیریکنیم. کاشفی ادامه میدهد: ما در دو دوره گذشته همواره تلاش کردهایم اعتماد دولت را جلب کنیم تا امکانپذیرش خواستهها و انتظارات ما فراهم شود. بسیاری از مسائل ریز و درشت کسبوکارهای استان از همین طریق و به دور از جار و جنجال، رفع و رجوع شده است. ما این را دستاورد میدانیم و تلاش کردهایم با کسب کرسی در اتاق ایران، دسترسی به مقامات ارشد و وزرا و معاونان را افزایش دهیم. این موضوع ظرفیتهای زیادی را برای آینده اتاق میگشاید.
کاشفی اضافه میکند: در دوره اخیر تلاش کردیم گامهایی را به سمت شکل دهی به فرآیندهای ارائه خدمات بهویژه در حوزه آموزش و مشاوره برداریم که آمادگی سازمان را برای برداشتن گامهای بزرگتر بالا برده است. ما تلاش کردیم آرامآرام با تقویت فرآیند روابطعمومی به دور از جنجالها اتاق را برونگراتر و فعالتر کنیم. در اینجا نیز بهنظرم سازمان آمادگی زیادی برای توسعه فعالیتها کسب کردهاست.
این فعال اقتصادی بیان میکند: در نهایت میخواهم عرض کنم که با تغییرات ساختاری و نیروی انسانی اتاق کرمانشاه بر اساس ارزیابیهای سازمانی و ملی امروز جزو ۱۰ اتاق برتر کشور محسوب میشود که زمینهساز و آماده برداشتن گامهای بلند بعدی است. اتاق کرمانشاه امروز آماده ورود به دوره جدیدی از حضور محکمتر و اثربخشتر در مدیریت استان است. ما به مرحلهای رسیدهایم که میتوانیم برای استان چشمانداز رشد اقتصادی خلق کنیم. میتوانیم حرفهای ایجابیتر بزنیم.
رئیس اتاق کرمانشاه میافزاید: اتاق برنامهای با مشارکت همکاران و اعضا طراحی کردهاست که امیدوارم در هیاتنمایندگان بعدی در ابتدای دوره تصویب و ابلاغ شود. در بخش اول ما در دور آینده روابط، فرآیندها و نیروهایمان را در راستای این هدف که «اتاق کرمانشاه سازمان معتمد حاکمیت در سطح استانی و ملی شدهاست» بسیج خواهیم کرد. برای تحقق این هدف ما چند راهبرد را در تعامل با حاکمیت در طول دور آینده طراحی کرده و انتظار داریم اتاق دور آینده نیز همین راهبردها را انجام دهد.
کاشفی میگوید: گفتمانسازی و اجماعسازی بین دستاندرکاران دولتی و تشکلهای استان برای بهبود شاخصهای محیط کسبوکار استان، مهمترین استراتژی بیرونی اتاق خواهد بود. پس از آن، انسجام بخشی بین نمایندگان و مدیران استان، تقویت و کارکردیکردن شورای گفتوگوی دولت – بخشخصوصی با تمرکز بر روی مهمترین مشکلات محیط کسبوکار اولویت بعدی ماست.
کاشفی اضافه میکند: ما میخواهیم با کمک دولت، نخبگان، فعالان اقتصادی، اصحاب رسانه به سمت خلق چشمانداز مشترک و هماهنگسازی و همسوسازی افراد موثر استان برویم، بنابراین تمرکز بر نقش چشماندازگونه و هماهنگکننده در راهبری توسعه و رشد اقتصادی استان اولویت بعدی ما در اتاق کرمانشاه است. همچنین در نهایت، تدوین برنامه توسعه اقتصادی استان با هدف رشد GDP استان و با رویکرد توسعه اقتصادی محلی بسیار تاثیرگذار است. ما با ایجاد و تقویت و محوریت بنیاد توسعه استان، قصد داریم بر اساس برنامههای آمایش و ظرفیتهای دولت و بخشخصوصی بتوانیم برای اولینبار در کشور برنامه توسعه اقتصادی استان را برای قراردادن روی میز حاکمیت تدوین کنیم.
رئیس اتاق کرمانشاه اظهار میکند: به گمان من اتخاذ این ۴ راهبرد نقش، جایگاه و تصویر اتاق را در بین حاکمیت و اجزای آن و البته نخبگان استان بهطور کامل متحول خواهد کرد.