• امروز : یکشنبه, ۲۰ آبان , ۱۴۰۳
کل اخبار 4595اخبار امروز : 0
0

گزینه های مطرح برای بعضی وزارتخانه ها

  • کد خبر : 25272
گزینه های مطرح برای بعضی وزارتخانه ها

گزینه های مطرح برای بعضی وزارت خانه هادر دولت پزشکیان که به احتمال قوی برای کابینه 14 به مجلس معرفی خواهند شد   عبدالناصر همتی کیست؟ عبدالناصر همتی، متولد سال ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ است و اکنون ۶۷ سال سن دارد. او همچنین دانش‌آموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و فعالیت خود را از سال […]

گزینه های مطرح برای بعضی وزارت خانه هادر دولت پزشکیان که به احتمال قوی برای کابینه 14 به مجلس معرفی خواهند شد

 

عبدالناصر همتی کیست؟

عبدالناصر همتی، متولد سال ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ است و اکنون ۶۷ سال سن دارد. او همچنین دانش‌آموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و فعالیت خود را از سال ۱۳۵۹ در سازمان صدا و سیما آغاز کرده و تا ۱۳۶۸ به عنوان مدیرکل خبر فعالیت نمود و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ معاون سیاسی سازمان صدا و سیما بود.

او از سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال، ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران برعهده داشت. وی از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ برای مدت ۷ سال مدیرعامل بانک سینا و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نیز مدیرعامل بانک ملی ایران بود. همتی از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ برای بار دوم ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشت. او به مدت ۵ سال در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.

در مرداد ماه ۱۳۹۷ حسن روحانی وی را جایگزین ولی الله سیف کرد و بدین ترتیب عبدالناصر همتی به سمت رئیس کل بانک مرکزی منصوب شد. او در خرداد ۱۴۰۰ و به دلیل کاندید شدن برای انتخابات ریاست جمهوری از این سمت برکنار شد. البته باید توجه داشت که سن او اکنون از ۶۵ سال گذشته و همین حالا هم با انتصاب عارف به عنوان معاون اول بسیاری به این میانگین سنی بالا در دولت چهاردهم معترض هستند.
پورسیدآقایی، گزینه  وزارت راه و شهرسازی

محسن پورسیدآقایی متولد سال ۱۳۴۰ در شهر مشهد است. او مهندس و مدیر اجرایی ایرانی است که از شهریور ۱۳۹۶ تا آذر ۱۳۹۸ مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران و معاون شهردار تهران و از سال ۱۳۹۲ تا آذر ۱۳۹۵ مدیرعامل راه‌آهن ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی بود.

برخی از مهم‌ترین سوابق او را می‌توان این طور ارزیابی و بررسی کرد:
از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰: کارشناس مرکز تحقیقات راه‌آهن ایران
از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۷: مدیرکل نیروی کشش راه‌آهن ایران
از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۶: معاون ناوگان راه‌آهن ایران و امضاکننده قرارداد راه‌آهن با شرکت ژک آلستوم فرانسه
عضو هیئت مدیره راه‌آهن، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت قطار‌های مسافری رجاء و عضو هیئت مدیره شرکت راه‌آهن
از سال ۷۸ تا ۸۶: استاد دانشگاه علم و صنعت ایران
از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲: مدیرعامل بخش حمل و نقل ریلی شرکت مپنا
از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵: معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه‌آهن ایران

سید جواد حسینی یکم، گزینهوزارت آموزش و پرورش

حسینی که روزگاری به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش در دولت روحانی منصوب شد و اما وزیر نشد، شاید خودش نیز این چنین منتظر نبود که سه سال بعد از پایان دولت روحانی چنین به گزینه وزارت نزدیک شود.
سیدجواد حسینی در سال ۱۳۴۶ در توابع شهرستان سبزوار متولد شده است، او مدرک دکترای جامعه شناسی از دانشگاه ملی روسیه دریافت کرده است. در دولت دوازدهم حسن روحانی مدت کوتاهی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد، او سوابق دیگری از جمله مدیرکلی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، معاونت سیاسی، امنیت و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و قائم مقامی آن را برعهده داشته است، او همچنین ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و معاونت وزیر آموزش پرورش را نیز در پیشینه خود به ثبت رسانده است.

او همچنین از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ به عنوان مدیرکل اجتماعی و انتخابات استانداری خراسان و در فاصله سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ به عنوان فرماندار مشهد فعالیت داشته و سابقه عضویت در شورای اسلامی شهر سبزوار را داراست.

علیرضا تابش از یزد برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری

علیرضا تابش مدیر بنیاد فارابی بود، اما او را بیش از هر عنوان و سمت و سابقه با نام دایی اش، سید محمد خاتمی به یاد می‌آورند. او همچنین برادر کوچک‌تر محمدرضا تابش نماینده اسبق مردم ارکان در مجلس نیز هست.

تابش در یک خانواده فرهنگی به دنیا آمد و فرزند ششم خانواده است. پدرش معلم و مدیر در مدارس شهر‌های یزد و اردکان بود. علیرضا از دوران مدرسه به دنبال حوزه مورد علاقه خود یعنی فرهنگ و هنر رفت. او از شاگردان آیت‌الله محمد حسین بهجتی(شفق) شاعر انقلاب و امام جمعه اردکان در سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ بود. در سال‌های نخست جوانی عضو انجمن سینمای جوان یزد شد.

تابش در دولت نهم و در دوران ریاست علی اکبر اشعری بر سازمان اسناد و کتابخانه ملی به این نهاد فرهنگی رفت، او از سال ۸۴ تا ۸۶ معاون مدیریت خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود و بعد از آن تا سال ۹۲ به عنوان مدیر دفتر هماهنگی امور یادمان‌های رؤسای جمهوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مشغول به خدمت بود.

عباس علی آبادی،برای وزارت نیرو

عباس علی‌آبادی متولد سال ۱۳۴۱ در تهران است و بسیاری او را یک نظامی سیاستمدار، مدیر ارشد اجرایی و استاد دانشگاه می‌دانند که از سال ۱۴۰۲ تاکنون در دولت سیزدهم سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت را برعهده دارد. علی‌آبادی دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی‌ارشد مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بوده‌ است.
از جمله پیشینه‌های کاری و مدیریتی علی‌آبادی نیز می‌توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت‌ عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد.

همچنین از برنامه‌های او حین تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاه‌های نیمه‌تمام بود. او در مقام معاونت، اعلام کرده بود به دلیل عدم مشارکت بخش خصوصی ایران در ساخت نیروگاه، دولت این کشور در امر ساخت نیروگاه فعال خواهد شد.
.

دهقان و جهانگیری گزینه‌های وزارت نفت دولت پزشکیان

وزارت نفت، اما اکنون درگیر گزینه‌های متنوعی شده که دو نفر را باید بیش از همه نزدیک برای رسیدن به جایگاه وزارت نفت در کابینه دولت چهاردهم دانست؛ رضا دهقان و اسحاق جهانگیری!

 

مصطفی پورمحمدی و مجید انصاری از گزینه‌های وزارت کشور

مساله وزارت کشور از همان ابتدای پیروزی مسعود پزشکیان یکی از محل‌های بحث بود، وزارتخانه‌ای که به نظر می‌رسد سکانش باید در دست کسی باشد که دستکم بتواند چند وعده اصلی دولت را پوشش دهد و در میان تکرار نام‌ها، دو عنوان بیش از همه شنیده می‌شود؛ مصطفی پورمحمدی و مجید انصاری!

احمد میدری  برای وزارت تعاون و رفاه و تامین اجتماعی

در حالی که روز‌های اخیر نام‌های بسیاری برای وزارت رفاه و تامین اجتماعی مطرح شده بود، اما حال به نظر می‌رسد نزدیک‌ترین گزینه به این سمت را باید احمد میدری دانست.
احمد میدری متولد ۱۳۴۲ در آبادان، اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت حسن روحانی بوده است.
احمد میدری کیست؟

او نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود. وی دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامه‌ریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است. میدری، سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را دارد و در سال ۱۳۸۲، دوره کوتاه‌مدت آموزشی و پژوهشی دانشگاه سازمان ملل را نیز طی کرده است.
حسین علایی و محمد شریعتمداری گزینه های تصدی وزارت صمت

برای وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اکنون دو گزینه اصلی مطرح است، حسین علایی و محمد شریعتمداری و البته که عجیب نیست بنا به تجربه و عملکرد، بسیاری گزینه محمد شریعتمداری را لایق‌تر ارزیابی کنند.

سید عباس عراقچی، برای وزارت خارجه

 

او نخستین مسئولیت خود را به عنوان کارشناس بخش بین الملل وزارت خارجه، در سال ۱۳۶۷ برعهده گرفت تا اینکه در سال ۱۳۷۳ اولین پست خود که سرپرستی نمایندگی ایران در سازمان کنفرانس اسلامی بود را عهده دار شد.
وی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ به عنوان سفیر ایران در فنلاند مشغول به فعالیت بود و سپس در سال ۱۳۸۲ نیز به مدت یکسال رئیس اداره اول اروپای غربی وزارت خارجه بود.

اما با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ و رسیدن منوچهر متکی به وزارت خارجه، عراقچی از سال ۸۴ تا ۸۶ معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت خارجه شد. وی در سال ۱۳۸۶ به عنوان سفیر ایران در ژاپن، راهی توکیو شد و چهار سال را نیز در این سمت سپری کرد.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲، وی در ابتدا مدتی را به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه به فعالیت پرداخت تا اینکه در همان سال ۱۳۹۲ از سوی محمد جواد ظریف، به عنوان معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه منصوب شد.

وزارت ورزش و محمد مهدی تندگویان با سابقه فعالیت در حوزه جوانان

محمد مهدی تندگویان کیست؟

محمد مهدی تندگویان، عضو شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم و سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر در آن دوره بود. وی فرزند شهید محمدجواد تندگویان وزیر نفت دولت محمدعلی رجایی است که زمانی که در سمت وزارت نفت بود در جنگ ایران و عراق به شهادت رسید. همچنین تندگویان در دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران (۱۳۹۲ – ۱۳۹۶) به عنوان یکی از ۳۱ عضو منتخب و تحت عنوان فهرست اصلاح طلبان به شورای شهر تهران راه پیدا کرد.

عبدالمهدی بخشنده و نوری قزلجه گزینه‌های اصلی برای وزارت کشاورزی

این گزینه وزارت کشاورزی زمانی معاون وزرای این وزراتخانه در دولت‌های خاتمی و روحانی بوده است.
دکتر عبدالمهدی بخشنده اکنون در حالی برای این سمت نامزد شده است که او معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی ایران است و پیشتر نیز در دولت هشتم و دورهٔ قبلی وزارت محمود حجتی نیز همین سمت را بر عهده داشته است.
عبدالمهدی بخشنده کیست؟

ع. غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه بستان‌آباد در استان آذربایجان شرقی است. او همچنین سابقه معاونت اجرایی رئیس مجلس، کارشناس ارشد سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بستان آباد را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

غلامرضا نوری قزلجه در سال ۱۳۴۹ در قزلجه آذربایجان شرقی متولد شده است. وی در سال ۱۳۸۵ به عضویت شورای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان درآمد، و با مدرک کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی به عنوان رئیس کمیته ارتقاء توانمندی‌های حرفه‌ای و ساماندهی اشتغال سازمان استان مشغول شد، و به صورت همزمان به عنوان کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان فعالیت می‌کرد.

سید ستار هاشمی، گزینه ای وزارت ارتباطات

 

دکتر سید ستار هاشمی متولد ۱۳۵۵ در شهر یاسوج و استاد گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شیراز است، وی در سال ۹۳ به‌عنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس و در سال ۹۵ به‌عنوان معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت مشغول به فعالیت شد.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم، در مهرماه سال ۹۸ با صدور حکمی، ستار هاشمی را به عنوان معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات منصوب کرد.

از جمله سوابق این مدیر جوان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
عضو هیئت‌ علمی و دانشیار دانشگاه شیراز
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس
معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

دکتر سید رضا رئیس کرمی، گزینه وزارت بهداشت و درمان

 

سید رضا رئیس کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روماتولوژی کودکان، رئیس کمیته سلامت ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، معاون درمان و بهداشت جمعیت هلال احمر، معاون جهاد دانشگاهی سوابق این گزینه وزارت بهداشت است.

حسین میرزایی گزینه ای برای وزارت علوم

حسین میرزایی، اما از پژوهشگران و مدیران وزارت علوم در دوره‌های مختلف را اکنون باید از گزینه‌هایی دانست که نامش بیش از همه برای تصدی گری وزارتخانه ایی مهم شنیده می‌شود.
حسین انتظامی و احمد مسجدجامعی؛برای وزارت ارشاد

اکنون دو شخص بیش از همه برای گزینه وزارت ارشاد اسلامی در کابینه دولت پزشکیان نام شان به گوش می‌رسد؛ حسین انتظامی و احمد مسجد جامعی!

احمد مسجد جامعی کیست؟

اما احمد مسجد جامعی ابدا نامی ناآشنا برای اهالی فرهنگ و رسانه در کشور نیست. احمد مسجدجامعی متولد زاده ۱ شهریور ۱۳۳۵، در تهران است که عضو و رئیس پیشین شورای اسلامی شهر تهران و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سید محمد خاتمی بوده‌ است.

 

طیب نیا گزینه ای  بانک مرکزی

در حالی که بسیاری منتظر بودند علی طیب نیا را در قامت معاون اول و یا دستکم وزارت اقتصاد ببینند، اما ناگهان در یک چرخش، نام این اقتصاددان برای ریاست بانک مرکزی شنیده می‌شود.
علی طیب نیا کیست؟

علی طیب نیا، اقتصاددان و استاد دانشگاهی است که در دولت یازدهم به ساختمان قدیمی وزارت امور اقتصادی و دارایی در باب همایون راه یافت و بر صندلی وزارت تکیه زد.

 

لینک کوتاه : https://asrekermanshah.ir/?p=25272

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.